AREA 51 - AZ 51-ES KÖRZET TITKA

Írta:
ShadowCat

Valami lezuhant itt. Ez tény. A katonaság kivonult és lezárta a helyszínt. Ez is tény. Évtizedekig titkolták a hely létezését. Szintén tény. De mi zuhant le? Miért zárták le? Mik azok a furcsa fények? Miért titkolták? Talán tényleg egy ufo zuhant le itt?

 

1947. július 2., este,
Roswell, Új-Mexikó

Egy fényes repülő objektum szelte át az eget, miközben a házaspár a verandán ült. Másnap reggel, mintegy 120 kilométerre a tárgy nyomvonala mentén egy farmer különös roncsokat fedezett fel a földjén; további 240 kilométerre pedig egy mérnök és két archeológus bukkant azonosítatlan repülő tárgy roncsaira, ami mellett furcsa testek hevertek.
A katonaság már birtokba vette a területet és eltakarták az avatatlan szemek elől a tárgyat; állításuk és hivatalos jelentésük szerint csupán egy meteorológiai léggömb volt az. Később azzal magyarázták a helyzetet, hogy egy olyan meteorológiai ballont próbáltak ki, amelyik új technikával készült és az ország védelmét szolgálja, így nem szerették volna nagy dobra verni a létezését -kivált a lezuhanását- más, főként ellenséges országok előtt.

Csakhogy van néhány igen érdekes tény is, amely mindezen kijelentéseket erősen megcáfolja, de legalábbis kétségessé teszi a hivatalos jelentést. Nézzük csak!

 

Képzeljünk el egy sivatagot: nagy kiterjedésű, lakatlan terület, amelyet rengeteg homok, kisebb-nagyobb kaktuszok és itt-ott néhány növénycsomó borít. Most képzeljük el, hogy valaki -nevezetesen az amerikai hadsereg- ebben a teljesen érdektelen sivatagban egy hatalmas részt kerítéssel veszi körbe, miközben megfigyelő őrbódékat állít fel a mentén és olyan táblákat helyeznek ki, melyek szerint a területre belépők akár meg is halhatnak. Mindeközben több ezer felvétel készül a sivatagi terület, a később "51-es körzetnek" elnevezett rész fölött, amelyek azonban olyan hirtelen változtatják sebességüket és irányukat, amilyenre az emberi reflex képtelen lenne. (Oka például, hogy a pilóta elszédülne, illetve nem tudná egyensúlyban tartani a gépet.) A kaktuszok pedig többek, mint ártatlan növények: belsejükben rejtett mozgásérzékelők és kamerák figyelik a terület minden négyzetcentiméterét.Az elnök tagad.

Hosszú éveken, évtizedeken át tagadták már a hely létezését is; csakhogy az embereket nem hagyta nyugodni a tudat, miszerint az 51-es körzetet maga az amerikai hadsereg védi. De mitől? És miért? Pláne, hogy hivatalosan "nincs ott semmi"...
Amikor pedig már egyre többen kíváncsiskodtak és egyre több szakember érdeklődését keltették fel a furcsa, fényesen repülő tárgyak, az elnök kinyilatkozott: a sivatag alatt fejlesztik és a területen próbálják ki az új lopakodó-repülőket.
Az ügy megoldva. A kérdések megválaszolva. Mindenki nyugodtan lefeküdhet aludni végre.
Vagy mégsem?

 

1948. július 7.
Del Rio, Texas

A radarok szokatlan jelket produkáltak; a mexikói határtól 50 kilométerre valami lezuhant. A mexikóiak engedélyével amerikai katonák érkeztek a helyszínre és valamit találtak, amit azonnal elrejtettek a riporterek fényképezői és a kíváncsiskodók szeme elől.
Az azonosítatlan repülő tárgyat Whitcomb ezredes, a légierő tisztje is érzékelte F94-es vadászgépének radarján. Amikor visszatért a légibázisra, egy másik géppel visszament megnézni, hogy mi is volt az, de a mexikói és amerikai katonák uralták a területet. Egyamerikai hírszerző tiszt azonban még idejében érkezett, hogy lássa: a becsapódás környékét kötelekkel körbekerítették és néhány tárgyat felpakoltak egy teherautóra. A tárgy persze lehetne akár egy új, emberi kezek által létrehozott titkos repülőgép is, amely a teszt során zuhant le.
De a radarjelekre nem véletlenül figyelt fel a hadsereg és nem véletlen, hogy azonnal ők siettek a helyszínre: a tárgy 3200 km/órás sebességgel repült!

 

1952
Muroc légi támaszpont (ma Edwards)

A támaszpont radarkezelője egy, a földfelszínhez nagy sebességgel közeledő, azonosítatlan tárgyat észlelt; a becsapódás megerősítése után azt az utasítást kapta: "Maga nem látott semmit!".
Később úgy hallotta, hogy egy ufo zuhant le; a roncsokat pedig egy ideig a támaszponton tárolták, utána a Wright-Patterson légibázisra szállították. A szállítás tényére bizonyítékok vannak. Valamit átvittek oda...

 

1978. május
Tarija, Bolívia

Valami átszelte az eget. 7-8 méter hosszú henger lehetett, ablakok és kiszögellések nélkül. Egy kisebb tárgy ment mögötte, majd a nagy becsapódott és egy hatalmas robbanás rázta meg a környéket. A kis tárgy ezután elrepült. A földmozgásokat és földrengéseket érzékelő berendezések 200.000 négyzetkilométeres területen jelezték a robbanás erejét...

 

 

Az UFO elnevezés eredetileg "Unidentified Flying Object"-et jelent, azaz "azonosítatlan repülő tárgy"-at; csak később vált az idegen lények megjelölésére szolgáló szóvá.
Noha úgy gondolhatnánk, hogy csak a moden technika képes arra, hogy észlelje és érdemben kimutassa ezeket a furcsa jelenségeket, tévedünk. Tévedünk akkor is, amikor azt hisszük, hogy UFO-kat csak a modern ember észlelt; elég csak elolvasni a Stonehenge-ről, a Nazca-i rajzokról vagy a piramisokról szóló cikkeinket, hogy rájöjjünk: már az ókori emberek is hittek a világűrből jött lényekben, csak nem hívták UFO-knak őket. De erről mindjárt bővebben!

Ahhoz, hogy megértsük az emberek kétkedését az UFO-k létezésében, nézzük csak meg a legnagyobb átveréseket velük kapcsolatban!
Számtalanszor kiderült az évtizedek során, hogy gumiból és állati részekből készített "ál-ufo"-t boncoltak vagy mutattak be videokamerával, fényképezőgéppel, aztán a készítők bevallották tettük és jót nevettek. Sokak szerint azonban ez több, mint egyszerű hecc és ugratás. Többen vélik úgy, hogy az amerikai hadsereg szándékosan terjeszti ezeket, így téve hitetlenné az embereket ebben a témában. Elvégre, ha nem hiszünk bennük, nem érdeklődünk utánuk és nem is félünk egy esetleges idegen támadástól, inváziótól. Ráadásul, ha nevetségessé tesszük a témát, kevesen beszélnek majd róla, mert "ciki" lesz és ha legközelebb hasonló lezuhanásról hallunk a hírekben, könnyedén elhisszük, hogy csak egy újabb "meteorológiai ballon" vagy "titkos kémrepülő" volt.

A hollywoodi, nagysikerű filmek (Függetlenség napja, Világok Harca, Men in Black, Jelek, Csillagközi Invázió...) azonban még mindig azt bizonyítja, hogy az emberek ahelyett, hogy kevésbé hinnének bennük, még erősebben hiszik a földönkívüliek létezését. Ebben sokat segít az űrtechnika rohamos fejlődése, hiszen bizonyítja, hogy el lehet jutni távoli bolygókra és ha mi ekkora lépést meg tudtunk tenni néhány évtized alatt, akkor egy, a mienkénél előbbi faj ki tudja, hogy hol járhat technikailag?
Érdekes azonan megfigyelni ezekben a filmekben, hogy a külöböző bolygókon élő lények vagy a földi állatok furcsa keverékeire és eltorzulásaira vagy egyenesen az emberre hasonlítanak, noha ez több, mint hihetetlen lenne. Már csak azért is kétséges, hogy az UFO-k emberi külsővel bírnának, mert a földi fajok közül az emberi test az egyik legrosszabb, legkevésbé ellenálló és legbizonytalanabb súlypontú test. Mivel azonban mi csak ezeket a lényeket ismerjük, valamint a saját fizikai törvényeinket, így képtelenek vagyunk másfajta törvények és testfelépítések alapján gondolkodni. Ezért van az, hogy a sci-fi filmekben mindig sok a hasonlóság a földi élettel.

De nézzük a jelen helyett a múltat és azt, hogy mennyi érdekesség támasztja alá az ufo-kba vetett hitünket!
A legerősebben ebbe az iráyba hajló történetek a Napimádó népektől ered.
Az inka kultúra egyenesen a Naptól származtatta önmagát, de figyeljük meg milyen furcsa módon!:
Egy aranytojás szállt le a földre, majd egy ezüst és egy bronz. Az aranyból lettek a királyok, a vezetők, az ezüstből a köznép,. a bronzból az átlagember. "Egy aranyló, fényes korong szállt le a földre..."
Ráadásul az inka legendákban és mítoszokban több ilyen fényes leszállás is volt; az istenük érkezett meg e módon hozzájuk. Maga a Nap.
Csakhogy amennyiben a Nap-ot hatalmas, fényes valamiként értelmezzük, akkor ez akár egy kivilágított űrhajó is lehetett.

Ha a nazcai rajzokat nézzük, ezeket a hatalmas, sivatagba rajzolt köröket, spirálokat, vonalakat és ábrákat, felmerül a kérdés, hogy mi volt a cél velük, hiszen kizárólag a levegőből láthatóak. Miért épít az ember olyasmit, amiben aztán nem gyönyörködhet senki sem? Magyarázatok ezrei láttak már napvilágot, de valószínű, hogy sosem fogunk rá feleletet kapni.

Az egyiptomiak hite szerint a fáraó a halála után a piramisok lépcsős oldalán sétál fel vissza az égbe, a Napba, melyből született. Más szóval a fáraó, a Nap gyermeke, az isten felszáll az égbe, ahonnan jött. Egy megszállott UFO-hívőnek ez nem is jelent mást, mint hogy a fáraó egy idegen civilizáció kiválasztott képviselője, aki a földre lép, uralkodik, majd halálakor átadja a helyét valamelyik idegen társának.ily módon könnyedén megmagyarázható az egyiptomi piramisok legendás értetlenséget szülő léte és építési módjuk.

Mindemellett több olyan nagy és már-már túlságosan fejlett civilizációról is tudunk a világ történelme során, amely virágzásakor egyszercsak nyomtalanul eltűnt a semmibe, számtalan megválaszolatlan kérdést hagyván maguk után.

És mégis, mindezek mellett a legkézenfekvőbbnek tűnő bizonyíték az UFO-kra talán nemis a messzi-messzi galaxisban keresendő, hanem a gyanúsan védett és tagadott 51-es körzetben. Vajon miért épült éppen a sivatag homokja alá egy több emeletes mélységű, hatalmas laboratórium? Miért titkolták a létezését?
Noha azóta már volt lent újságíró, akinek bizonyítania kellett a hely kémrepülő-építési feladatát, ám közel sem járhatta be az épületet; igazából alig tehetett meg benne pár lépést és azt is örökös, szigorú őrizet mellett. A lenti szintekre álmában sem juthatott volna be. A dolog így tehát értelmetlen volt; tény, hogy építenek ott valamiket, de hogy mi zajlik még abban a gigantikus, erődítményként védett és a hadsereg által őrzött, kerítéssel elzárt sivatagi részben, azt valószínűleg még jó darabig nem tudjuk meg...