FŐZŐCSKE

 


Hagyományos alapanyagokból formailag meglepő és gyönyörű, érdekes meleg vacsorát készíthetünk, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját! 

TOJÁSOS CSODA

 

Hozzávalók:
- 6 tojás
- finomra vágott hagyma
- 3 szelet vastagabb kenyér
- só, bors
-apró kockára vágott felvágott, krinolin, virsli vagy akár darált hús
-esetleg sajt
-kerek, magas peremű teflon-sütő
 
A finomra vágott hagymát megpirítjuk (TIPP: ha teszünk rá egy kis sót, nem ég meg!) egy kis olajos vajon és beletesszük a felkockázott felvágottat, virslit vagy a daált húst és jól egybepirítjuk egy kis borssal. Ha kész, fele erősségű lángra vesszük a tüzet és beleöntjük a tojást. Gyorsan összekavarjuk a hússal a tojást, ám ezután ne kavarjuk többet, mert nem lesz szép tálaláskor! Amikor a tojás már megsült annyira, hogy csak a tetején van nyers tojás, kitöltjük a tálat a kenyérrel és a fennmaradó lyukakat is befoltozzuk velük. Ezután hagyjuk még kicsit, hogy a tojás és a kenyér némiképp egybesüljün, majd egy kerek lapos tányért teszünk a sütő tetejére és óvatosan kiborítjuk rá az ételt, hogy a kenyér alul legyen. Ezután gyorsan csúsztassuk vissza a kenyeres felével alul az egészet (vigyázzunk, össze ne törjön, mert nem lesz szép!) és egy kicsit süssük még. Így a tojás teljesen át fog sülni és a kenyér is ropogós lesz.

Ha készen vagyunk, tegyük tányérra és pizzaként szeleteljük fel.

Gyorsan kész van és ha egyszer már megcsináltuk, rájövünk, hogy valójában egyszerű és könnyű étel. Egy kis forró teával a hideg téli napokon biztosan jól fog esni és új színt visz a vacsorába formájával, szokatlan elkészítési formájával.