TOJÁSOS
CSODA
Hozzávalók: - 6 tojás -
finomra vágott hagyma - 3 szelet vastagabb
kenyér - só, bors -apró kockára
vágott felvágott, krinolin, virsli vagy
akár darált hús -esetleg sajt -kerek,
magas peremű teflon-sütő A finomra
vágott hagymát megpirítjuk (TIPP:
ha teszünk rá egy kis sót, nem ég
meg!) egy kis olajos vajon és beletesszük
a felkockázott felvágottat, virslit vagy
a daált húst és jól egybepirítjuk
egy kis borssal. Ha kész, fele erősségű
lángra vesszük a tüzet és beleöntjük
a tojást. Gyorsan összekavarjuk a hússal
a tojást, ám ezután ne kavarjuk
többet, mert nem lesz szép tálaláskor!
Amikor a tojás már megsült annyira,
hogy csak a tetején van nyers tojás,
kitöltjük a tálat a kenyérrel
és a fennmaradó lyukakat is befoltozzuk
velük. Ezután hagyjuk még kicsit,
hogy a tojás és a kenyér némiképp
egybesüljün, majd egy kerek lapos tányért
teszünk a sütő tetejére és óvatosan
kiborítjuk rá az ételt, hogy a
kenyér alul legyen. Ezután gyorsan csúsztassuk
vissza a kenyeres felével alul az egészet
(vigyázzunk, össze ne törjön,
mert nem lesz szép!) és egy kicsit süssük
még. Így a tojás teljesen át
fog sülni és a kenyér is ropogós
lesz.
Ha készen vagyunk, tegyük tányérra
és pizzaként szeleteljük fel.
Gyorsan
kész van és ha egyszer már megcsináltuk,
rájövünk, hogy valójában
egyszerű és könnyű étel. Egy kis
forró teával a hideg téli napokon
biztosan jól fog esni és új színt
visz a vacsorába formájával, szokatlan
elkészítési formájával.
|