BULI
SZENDVICSEK
Hozzávalók:
-kocka alakú, szeletelt kenyér -bármilyen
kerek felvágott -jégsaláta -nagyon
apró paradicsom -uborka -paprika -majonéz,
ketchup -oregano, bazsalikom (ízlés
szerint) -olajbogyó, ha van -táldísznek
konzerv spárga és
1. A salátaleveleket egyenként mossuk
meg alaposan és a megvajazott kenyerekre terítsük
szét úgy, hogy a recés részük
felülre kerüljön, mert ez lesz a figura
haja. Ezután helyezzük el a felvágottat
középen, majd rajzoljunk a majonézzel
két szemet és ketchuppal szájat
neki.
2. Szintén készítsük el
a vajas kenyeret és a salátát,
meg a felvágottat rá, de most az apró
paradicsomainkat vágjuk fel úgy, hogy
vágás közben a szár helye
–az a zöld kis rész- oldalra nézzen.
Ezeket a paradicsomkarikákat tegyük rá
a felvágottra szemnek, majd a karikára
vágott paprikát vágjuk félbe
és kész is a szája. Ha van otthon
snidling, akkor azt hosszúra levágva a
saláta és a kenyér közé
tegyük be, hogy a végei kilátszódjanak
és torzomborz hajat alkossanak.
3. Vágd fel az uborkát vékony
karikára, majd félbe; ezután
pedig legyezőként terítsd rá a
szalámis szendvics felére; a másik
részére tegyél paradicsomot és
szórd meg egy kis oreganoval, bazsalikommal.
(ettől finom a pizza is és a paradicsomon rajta
is marad a fűszer). Ha van, tehetsz rá félbe
vagy karikára vágott olajbogyót
is.
+ Ha egy paprikát hosszában kettévágunk,
majd vékony csíkokra, ezt pedig beleszurkáljuk
a salátalevelek alá úgy, hogy egy
részük kilátsszon; akkor máris
kész a borzas haj.
+ Ha van otthon göngyölt sajt (ami fel
van tekerve) és spárga, akkor a sajtot
óvatosan tekerjük le, majd lazán
csavarjuk fel ismét, miközben kihúzzuk,
hogy egy nagyobb kúpot kapjunk belőle, aminek
a szélei kissé fedik egymást. Így
olyan lesz, mint egy hosszúkás kagyló
vagy az egyszarvú szarva. Ha ezt oldalára
fektetjük és a spárgát egy
kötegben beledugjuk a nagy végébe,
majd kicsit elrendezzük, úgy fog kinézni,
mint egy medúza, ami nagyban növelni fogja
a party hangulatát, de a tálét
mindenképp!
|