...:
TALIZMÁN: ÍZISZ KÖNNYEI

Írta:
 ShadowCat 

Egy testvérpár az apjukkal, a neves régésszel részt vesznek egy ásatáson, ám amikor rájönnek, hogy mit is rejt valójában a sír, olyan kalandokba keverednek, amit ők sem hisznek el. Amikor pedig azt hihetnék, hogy minden a jó úton halad, valaki elrabolja a követ és ők a tolvaj nyomába erednek. A többrészes történet a világ legérdekesebb tájaira repítenek minket


A Talizmán első kötete Egyiptomban játszódik, amikor is a neves régészprofesszor és a híres színésznő gyerekei olyan kalandokba keverednek, amiről álmodni sem mertek volna.

Az ásatás során ugyanis rájönnek, hogy az éppen megtalált piramis nem egy szokványos sírkamra, hanem valami sokkal több annál. Ízisz Könnyeit, a híres-hírhedt drágakövet rejti, amihez rejtvények és veszélyes kalandok sokasága vezet.

Amikor sikerül megszerezni a követ és mindenki boldog a felfedezés sikerétől, valaki ellopja azt és a gyerekek élete felfordul. Egy malőr után úgy döntenek, hogy leleplezik a tolvajt, hogy visszaszerezzék megbecsülésüket,  ám ehhez veszélyes kalandokon, szőnyegbe tekert utazáson, menekülésen át vezet az út. Az első könyv legveszélyesebb része során pedig beléphetünk a piramisban csapdába esett fiatalokkal egy olyan terembe, amit apjuk lázasan keresett eddig.

A Talizmán-sorozat olvasása közben minden követ felkutathatunk izgalmas kalandok során és olyan egzotikus helyszínekre juthatunk, ahol legtöbben csak álmainkban járunk.