PATRICIA SCHRÖDER:
ÁBRÁNDOK ÉS KIÁBRÁNDULÁSOK

Írta:
 ShadowCat 


Egyik nap barátnők, másnap ellenségek. Egyik nap még ezzel, másik nap a másik fiúval járnak. Néha pedig pont azzal, akibe legjobb barátnőjük szerelmes. Vagy nem is járnak? Talán csak félreértés? Lány legyen a talpán, aki kibogozza ezt az érzelmi gubancot!

Még mondja valaki, hogy a fiatalok élete meseszerű és csupa vidámság!
 Néhány barát és barátnő reklámfilmezésere hivatalos külföldre, hogy rávegyék a fiatalokat a sport szeretetére. Igen ám, de az élet nem fenékig tejfel, ha szerelmünket egy másik lánnyal látjuk este kézenfogva sétálni; amikor nap-mint-nap egyre feszültebé és harciasabbá válik a helyzet és pláne, hogy a szülők sem éppen a legjobb megoldásokat választják.
Sőt. Tulajdonképpen ugyanúgy éreznek, mint a gyerekek.

Patricia Schröder többrészes "Csak lányoknak" alcímű sorozata életszerű, teljességgel hihető és éppen emiatt annyira érdekes. Még a fiúknak is.
A fiatalok első lépései a szerelem girbe-gurba útvesztőiben bizony sokszor egyenesena  falnak vezeti őket, amikor pedig a féltékenység, sértődés, dac és düh is belekeveredik az egyébként sem éppen könnyű érzelmi viharba, megállíthatatlan lavina indul el.
És mindeközben azt is láthatjuk, hogy nem csupán a fiataloknak annak ilyen gondjaik, hanem szüleiknek is. A szerelem és a szerelmi gondok tehát kortalanok.

Képet kaphatunk a könyv által egy lány gondolatairól, érzelmeiről és arról, hogy -noha nem mondja-, de miféle sértések azok, amelyek leginkább tőrt döfnek a szívébe.

Elsősorban tényleg lányregény; de pontosan azért, mert ennyire életszerű és valóságos gondokat mutat be, mindenkinek csak ajánlani lehet!