...:
ROXFORT TITKAI

Írta:
 ShadowCat 


Harry Potter rajongók figyelem! Ha kedvenc sorozatod eddig ismeretlen rejtélyei érdekelnek, akkor ezt ki ne hagyd! Miért fontos a 12-es és 13-as szám? Hogyan csal minket lépre az írónő? Miféle jelentése van a neveknek? Az első négy könyv titkai és rejtett utalásai most lelepleződnek!


Akik szerették és/vagy szeretik a Harry Potter sorozatot, bizonyára rengeteg kérdésükre nem kaptak választ még a kötetek olvasása közben.
Néha egyszerűen csak nem értjük, máskor viszont olyan problémák merülnek fel, amelyek már fúrják az igazi rajongók oldalát.
Ez a könyv az első négy kötet titkairól rántja le a leplet és segít, hogy minél jobban megértsük J. K. Rowling mesebeli világának rejtélyeit.

A Roxfort titkai fejezetről-fejezetre haladva figyelmeztet minket arra, hogy mire érdemes odafigyelnünk és a fejezetek végén mindig lapul egy kis "Rowlingisztika", vagyis azok a rejtett érdekességek, amelyek megérése még közelebb visz minket Harryhez és kalandjaihoz.

Miért éppen Dobby Dobby neve? Miért Narcissza Malfoy anyja neve? Miért pont akkor van Harry születésnapja? Miért is jön elő annyiszor a 13-as szám?
Hogyan csal minket lépre kétértelmű mondataival az írónő? Mivel etetik a koboldok a bankban a kincseket őrző lényt? Egyáltalán: miért pont koboldok őrzik a kincseket? És kik azok a koboldok?

Számtalan felmerülő kérdésre kapunk választ, ám hiába a vaskos könyv, sok részlet még így is homályos marad előttünk, miközben rájövünk, hogy Rowling könyve mennyire gondosan kialakított és összetett.

Nem beszél például a "párszaszó"-ról, a "párszákról" és egyebekről, de ha megtenné, valószínűleg el sem bírnánk a könyvet és ezt a mennyiségű leleplezést is igen érdekesnek fogja találni minden Harry Potter-rajongó, aki belelapoz a kötetbe.